Kánikulai hőségben is igazi élvezetet nyújt a túrós-tejszínes-kakaós epertorta, amely minden falatjával elvarázsol. Az édes eper és a krémes töltelék harmonikus találkozása teszi ezt a desszertet felejthetetlenné. A hűsítő ízek és a puha kakaós tészta kom


1. Először is, melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és készítsünk elő egy 28 centiméter átmérőjű tortaformát, amelyet sütőpapírral bélelünk ki. A tészta elkészítéséhez először válasszuk szét a tojásokat, majd kezdjük el felverni a tojásfehérjéket. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük addig, míg kemény habbá nem válik. Ezt követően egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat, valamint három evőkanálnyi vizet is.

2. A lisztet összeforgatjuk a kakaóval, majd a tojáshabhoz adjuk és óvatosan elkeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Amikor kész, kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután vízszintesen 3 lapba vágjuk.

3. A krémhez az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk és feldaraboljuk. A pudingot simára keverjük a tejben 10 dkg cukorral. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és kevergetve hagyjuk kihűlni. A túrót botmixerrel csomómentesre keverjük a joghurttal, a tejszínt pedig kemény habbá verjük.

4. A zselatint forró vízzel felöntjük, majd hagyjuk, hogy kissé lehűljön. Ezt követően a túrós masszához öntjük, és alaposan összekeverjük. A keveréket ezután a pudingos állagú masszába forgatjuk, majd fokozatosan és óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. A krém egyharmadát félre tesszük egy későbbi felhasználásra.

5. Az alsó tésztalapot gazdagon megkenjük eperlekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a krém felét, és bőségesen megszórjuk friss eperdarabokkal. Erre helyezzük a középső lapot, amit szintén megkenünk a megmaradt lekvárral, majd beborítjuk a fennmaradó krémmel, és újra megszórjuk a maradék eperrel. Végül a tortát a felső tésztalappal zárjuk le, és a torta tetejét, valamint oldalát is alaposan bevonjuk a félretett krémmel, hogy igazán ínycsiklandó végeredményt kapjunk.

6. A tortát egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük, hogy alaposan megdermedjen. Másnap pedig kedvünkre díszíthetjük tejszínhabbal és friss eperrel, majd tálalhatjuk.

Related posts