Íme egy különleges és egyedi recept a háromcsokis kekszsütihez: ### Háromcsokis Kekszsüti **Hozzávalók:** - 200 g vaj - 150 g barna cukor - 100 g kristálycukor - 2 nagy tojás - 1 teáskanál vanília kivonat - 300 g búzaliszt - 1 teáskanál szódabikarbóna
A darált kekszet három tálba egyformán elosztjuk, majd hozzáadunk 5-5 dkg puha vajat, 5-5 dkg porcukrot. A csokoládékat külön-külön tálkába tördeljük, és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk.
A vajas-porcukros darált keksz adagokhoz hozzáöntjük az olvasztott ét, tej-, illetve fehércsokoládét, és külön-külön, gyorsan egynemű keksztésztává gyúrjuk. Közben, ha kell, kevés tejet öntsünk hozzá, hogy krémesebb legyen.
Ezután a csokoládés keksztésztákat egy közepes méretű tepsibe helyezzük, amelyet sütőpapírral vagy alufóliával béleltünk ki. Minden egyes réteg simítását gondosan végezzük, és ha az első réteg már elkészült, jöhet a következő. A tetejét vizes kézzel egyenletesre simítjuk, majd a tepsit a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a massza szépen megdermedjen.
Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt vagy fóliát és forró vízbe mártott éles késsel, téglalapokra daraboljuk. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.