Íme a titok a tökéletesen puha és omlós linzertészta elkészítéséhez: akik megkóstolják, biztosan kérni fogják a receptet! - KertÉsRecept.hu


A linzer, a gyerekkorunk édes emléke, amely mindig a nagymama keze nyomát viseli. Az ő titkos receptje szerint készült sütemény, amely az apró, puha tésztájával és a kedvenc lekvárunkkal együtt igazi ínycsiklandó élvezetet nyújtott a délutáni uzsonnák során. Ünnepek alkalmával pedig varázslatos módon minden asztalon ott díszeleg, és sokszor hetekig őrzi frissességét. Az elkészítése nem bonyolult, de néhány apró trükköt érdemes megjegyezni, hogy a végeredmény valóban puha és omlós legyen. De mitől is válik a tészta igazán puhává? A titok a megfelelő zsiradék és a liszt arányában, valamint a tésztának a pihentetéssel való kényeztetésében rejlik. Ha ezeket a lépéseket betartjuk, garantáltan a legfinomabb linzert készíthetjük el, ami a szívünkbe lopja magát és a nosztalgia ízével tölti meg a pillanatokat.

Ha tökéletesen puha tésztát szeretnénk, használjunk vajat zsír vagy margarin helyett. Fontos, hogy hidegen gyúrjuk bele a tésztába, gyorsan dolgozzunk, mert a kezünk melegétől is hamar megolvad.

Related posts