Ez a hagyományos édesség igazi must-have minden olyan háziasszonynak, aki szeretné lenyűgözni a családját és vendégeit!


A somlói galuska gyerekkorom egyik legnagyobb kedvence volt, mégis sokáig féltem belevágni az elkészítésébe. Bonyolultnak tűnt, túl soknak a lépés. Aztán egyszer egy barátnőm rábeszélt, és azóta szinte ünnep minden alkalom, amikor a család elé kerül. És megsúgom: egyáltalán nem is olyan nehéz, mint hittem.

1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és egyesével a sárgákat. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A masszát három részre osztjuk: az egyikbe semmit nem teszünk, a másodikba kakaóport, a harmadikba darált diót. Mindhárom masszát külön-külön megsütjük **180 fokos** sütőben **10-12 percig**, sütőpapírral bélelt tepsiben.

A pudingport a tejjel és a cukorral összeforraljuk, majd hagyjuk, hogy a keverék szobahőmérsékletűre hűljön. Közben a mazsolát egy kis rumba áztatjuk, hogy ízletesebbé váljon.

3. Az egyik piskótát apró darabokra tépkedjük, és az aljára helyezzük a tálban. Erre bőségesen ráöntünk a pudingból, majd megszórjuk ízletes mazsolával. Ezt követi egy újabb piskóta réteg, amelyet szintén megtöltünk pudinggal és mazsolával. Végül a harmadik piskótát is a tetejére helyezzük, és beborítjuk a megmaradt krémmel, hogy egy igazán finom desszertet kapjunk.

4. A desszert csúcsát egy réteg olvasztott csokoládéval koronázzuk meg, majd néhány órára a hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek harmonikusan összeérjenek.

5. Tálaláskor egy gazdag réteg tejszínhabot halmozunk a desszert tetejére - ez adja meg az ünnepi hangulatot és a klasszikus ízélményt!

Még több desszert:

Egy klasszikus a sulibüféből, amit mostantól majd te is el fogsz tudni készíteni

Mindig eszembe jutnak a gyerekkori nyarak, amikor ezt a finomságot készítem.

A gyerekeim már az iskolából hazafelé hívnak, hogy ezt süssem

Neked mi volt a legkedvesebb csemege a suli büféjében? Én mindig a kókuszgolyóra vágytam!

Ez a sütemény receptje igazi kincs, amit minden büszke nagymamának a tarsolyában ott a helye!

Házi somlói galuska: így tudjuk elkészíteni a cukrászdák nagy kedvencét

Related posts